problem z obrotami
Moderator: Moderatorzy
problem z obrotami
witam.mam wielki problem zer swoim essim. a mianowicie wszystko zaczyna sie gdy silnik sie zagrzeje do ok. 50-60C i wyzej.wtedy zaczyna mi gasnac na wolnych obrotach i w trakcie jazdy rowniez. A jezeli juz chodzi na wolnych obrotach to strasznie nim trzepie i leci niebieski dym z rury. Czasasmi nawet jak zgasnie to musze po 8 razy krecic rozrusznikiem zeby zapalil. Prosilbym o pomoc. Z gory dziekuje
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 2010 ]
a i jest to silnik 1.8D z roku 1992
[ Dodano: Wto 06 Kwi, 2010 ]
a i jest to silnik 1.8D z roku 1992
Ostatnio zmieniony 06 kwie 2010, 16:53 przez matek10912, łącznie zmieniany 1 raz.
hm...od kieedy go mam a wiec ok.3 miesiecy po przejechaniu 5 tys. km ubylo mi nieduzo. troszeczke ponizej stanu minimum. uzupelnilem go i na chwile obecna trzyma mi poziom plynu. nie zauwazylem ubytku. zastanawiam sie nad tym czy czasem nie pociagnal troche syfu skads bo podczas czyszczenia filtra(odkrecilem ta srubke pod filtrm)to polecialo mi troche piachu i dziwnych smieci. po powtorzeniu tego nastepnego dnia jakby sie troszke uspokoil, a mianowicie zaczal mi trzymac wolne obroty. w poniedzialek oddaje pompe do sprawdzenia bo jak bylem u mechanike w serwisie stwierdzil ze potrzeba wyregulowac pompe i bodajze lopatki jakies w pompie sa uszkodzone. zobacze co wyjdzie po nieedzieli i dam znac 

- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
no to chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytaniematek10912 pisze:zastanawiam sie nad tym czy czasem nie pociagnal troche syfu skads bo podczas czyszczenia filtra(odkrecilem ta srubke pod filtrm)to polecialo mi troche piachu i dziwnych smieci.

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty