Wyciek - przednia częśc silnika
Moderator: Moderatorzy
Wyciek - przednia częśc silnika
Od jakiegoś czasu mam problem. Ciekło mi wspomaganie - w okolicach pompy, obudowy rozrządu, zbiorniczka pełno było czerwonego płynu. Wymieniłem zimering, uszczelniacz, zbiorniczek i wydawało się że jest ok. Ale w 1 i 2 dniu po wymianie było jeszcze trochę płynu w okolicach - teraz ustało. Ale pod autem po każdym postoju pozostaje plama - tak jakby zaraz za chłodnicą. Myślałem że to wspomaganie albo olej - ale chyba nie. Pozostaje więc płyn chłodniczy. I tu pytanie - czy to pompa wody, czy może coś innego? Czy może w ogóle moje podejrzenia są błędne i chodzi tu o zupełnie inny wyciek?
No i właśnie mniej więcej z tych okolic cieknie... Zdjęcia nie miałem jak zrobić - może jutro się uda. Ale zauważyłem jedno - głównie cieknie w czasie pracy silnika. Po wyłączeniu chwilę pokapie, zrobi się plama i przestaje cieknąć. Ale zupełnie nie wiem co to może być... Ropą nie śmierdzi a ubytku płynu do wspomagania ani chłodniczego jakoś specjalnie nie zauważyłem...
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
jak cierpkie to płyn hamulcowy, jak tłuste i ciemne to olej a płyn chłodniczy to zależy jaki masz wlany
wsadź palec do zbiornika i sprawdź
może być jeszcze ropa to po zapachu poznasz.

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty