Kierunkowskaz

Moderator: Moderatorzy

mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie »

Blazey pisze:"pobierznie", "zwara"...
Więc odpiszę ci w twoim języku:
Weś se wytrzyźdź ztyki ot rzarufek i złoncze lampy. Zprawć bronzowy kabeleg i jego miejzce pszynkrencenia do karoseri ałta.
SpOkSiKKK!
a tak really, to moglbys sie powstrzymac od zagrywek dziesieciolatkow i poprostu kulturalnie poprawic choodego,
rece mi opadaja jak widze taka blazenade...
moze jeszcze doczepisz sie do mnie bo nie wstawiam polskich znakow?
autor wybacz za OT...

choody, nie masz tam czasem przerywacza? moze on sie posypal? ( w renault jest takie cus, jak w essie to nie powiem:()
Blazey

Post autor: Blazey »

mlekolowickie, popatrz kolega poprawił post. Czyli dla chcącego... Szkoda, że dopiero po wbiciu szpili. Jednak nie jesteś modem, by komentować.
Za to wytłumacz jedno: co ma przerywacz do krążenia prądów w obrębie lampy? Bo z wypowiedzi nijak nie wynika, że coś jest źle z kierunkowskazami w ogóle, a tylko z lampą zespoloną.
Raczej nie ma tam zwarcia, a problem z przepływem prądu w skorodowanych połączeniach. Trzeba też powyciągać żarówki, przeczyścić ich cokoły oraz gniazda w lampie.
Sprawdź też, czy same przewody nie zzieleniały i pokruszyły się, szczególnie przy konektorach.
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

choody88 pisze:wtyczkę z wkładu lampy wyczyściłem papierem ściernym.
choody88 pisze:Postaram się zorganizować kostkę ze szrotu,
Jak złożysz i będzie OK to rozłącz jeszcze raz i zabezpiecz jakimś silikonem przed wilgocią i drugą - jeszcze sprawną lampę też .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie »

Blazey pisze:Jednak nie jesteś modem, by komentować.
U, czyli nie jestem modem i nie moge miec wlasnego zdania :), ciekawa postawa, bardzo "hitlerowska" rzeklbym, tylko kim Ty jestes by ustalac co mi wolno a co nie?
co ma przerywacz? hmmm no jak szaleje kierunek to przerywacz kaput, nie sprecyzowal jak konkretnie wyglada ta sytuacja, czy na konsoli tez mu tak szalenie mryga czy jak to ma wygladac.
dla mnie EOT
Blazey

Post autor: Blazey »

Po czyszczeniu to lepiej popsikać jakimś "kontaktem" lub inną chemią do styków. Byle nie WD 40. A silikonem i innymi środkami zabezpieczającymi, to już po złożeniu, by nie zrobiły warstwy izolacyjnej tam, gdzie nie trzeba.
W tej chwili nie pamiętam, jakie tam są konektory. Bo jak zwykłe, to najlepiej uciąć i zarobić nowe.
kris

Post autor: kris »

Koledzy,mam mały dylemat,może ktoś miał,ma lub ktoś z rodzinki ma Fiata Punto,chodzi mi o to czy boczny kierunek z Punciaka podejdzie do Esiora?
new90

Post autor: new90 »

a w sienie jest ten sam?
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
ODPOWIEDZ