Witam,mam problem. Na wolnych obrotach jest ok ale jak wbije jedynke czy dwójke to sam lekko dodaje gazu i jedzie,noge mamzdjętą zgazu ale on sam delikatnie przyspiesza.Oczywiscie nie jedzie az tak szybko ze musze hamować,ale nie da sie fajnie wolniutko jechac... Na koniec dodam ze silniczek krokowy sprawdzalem,czyscilem az sie blyszczy

przepustnica wyczyszczona,tą puszke co od niej przewód do filtra powietrza idzie tez przemylem benzynką.Czujnik polozenia przepustnicy jest chyba dobry bo jak go odlaczam to obroty wskakuje bardzo wysoko.lewego powietrza nie moze lapac bo wszystko posprawdzalem.I mam pytanko;
Czy w tym silniku jest ssanie / Jesli tak,to na jakiej zasadzie ono dziala i skąd odbiera 'rozkazy'
Aha,powiedzcie mi jak sprawdzic czy silniczek krokowy jest sprawny... bo jak odłączam wtyczke od niego to obroty ładnie spadają io jest luzik ale nie wiem czy moge jezdzic z odpietym silniczkiem krokowym

Czy w MKV byly jakies zaworki w obudowie filtrapowietrza,ter któreniby odpowiadaja za uklad odpowietrzania skrzyni korbowej

bo u mnie nic takiego nie ma,a mam po kilkudziesieciu kilometrach troche oleju w filtrze powietrza tzn to jesttaka brozowa maź.Pozdrawiam