gaśnie silnik jak włącze wycieraczki

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
leszek
Pojemność: 1500
Rocznik: 2018
Generacja: MK1
Nadwozie: Inne

Post autor: leszek »

Jamszoł pisze:Może być tak , że ktoś przepioł zasilanie silnika wycieraczek ,

A może odwrotnie ???
Zwarcie się pojawia po daniu prądu na silnik wycieraczek ??? Wtedy prądu jest "za dużo" ??Przez zwarte gdzieś kable prąd idzie DO jakiegoś czujnika.
Blazey pisze: Nie ma tutaj jakiejś dokładnej rady. Trzeba szukać.
I to Ci tylko teraz zostaje.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)
Blazey

Post autor: Blazey »

Chwila, chwila! jaceklodz18, napisał, że zaczęło się to dziać po wymianie alternatora i akumulatora. Czyli wcześniej było dobrze, tak?
Było coś jeszcze robione w elektryce? Bo jeśli było dobrze, a nie jest, to jakoś i się nie chce wierzyć, by się samo poprzełączało...
jaceklodz18

Post autor: jaceklodz18 »

dokładnie tak jak piszesz stało się to po wymianie alternatora i akumulatora,lecz teraz zauważyłem że jak włożę inny akumulator to jet ok,więc co to może być?
Blazey

Czyli radosną twórczość podłączeniową możemy wykluczyć...
Naładuj porządnie ten akumulator i sprawdź co się wtedy dzieje. Zmierz napięcie przy włączonym silniku.
jaceklodz18

Post autor: jaceklodz18 »

hehe:) teraz to jeszcze lepiej na wstecznym tego problemu nie ma,aha i jeszcze jest taka kwestia że włączę wycieraczki to idzie dobrze ale jak już wracają i są prawie na końcu to wtedy jest ten moment przerwania że silnik przygasa
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Normalnie , jeszcze moment a jak włączysz wycieraczki w wozie to w domu z kranu zacznie woda lecieć :mrgreen:
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Blazey

Przy końcu ruchu następuje hamowanie silnika poprzez jego obustronne zwarcie do masy.
A jeśli dzieją się takie cuda, to coraz bardziej skłaniałbym się do wskazania skrzynki.
Jamszoł, ciepła, czy zimna? Bo też może być ważne :d
ODPOWIEDZ