tak dokladnie, bemo motors to poprostu ASO forda na szczecin i poznan jezeli dobrze pamietam.
czekam na wiadomosc smsem kiedy bedzie obudowa do odbioru - jutro albo pojutrze, bede mial dam fotosy
mlekolowickie, tam gdzie masz aku powinny być otwory odpływowe dla wody - pewnie masz zapchane. Poza tym nie wiem czy te obudowy są do essa... Może być problem z przykręceniem takiej obudowy do essa bo one są zwykle do focusa itp gdzie aku nie jest w takiej wnęce jak u nas a gdzieś bardziej pod maską gdzie jest lepszy dostęp. Trzeba przetestować czy wejdzie
Dodatkowo większość tych skrzynek fordowskich jest mocowana do podłoża poprzez otwory w podstawie - przykręca sie pusta obudowę i wkłada do niej akumulator. W essie może być z tym problem bo jesli przykręcimy obudowę to nie wsadzimy do niej aku - za mało miejsca
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
z tego co mi wiadomo to jest to plastikowa pokrywka, jak montowana jeszcze nie wiem, na szczescie 35zl to nie majatek i moge sobie pozwolic na taki eksperyment, otwory odplyowowe raczej dzialaja bo aku nie jest w wodzie, poprostu scieka na niego woda a potem splywa nizej, irytuje mnie to!
mlekolowickie, to pewnie to co faktycznie w essach było, szukałem jakiejś foty ale jak na złość... po prostu płaski kawałek plastiku wielkości aku z zagiętymi do dołu bokami z wycięciami na kable
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
mam taka pokrywe aku i nawet spelnia to swoja role. snieg na aku nie osiada,deszcz nie zalewa oraz izoluje przed zwarciem tzn maski z aku.prydatne to napewno jest
Jak ktoś umiejetnie ściaga i zakłada , to nie ma prawa pęknąć .
Pokrywa oprócz zagięcia ma lekkie jak by zapadki i trzyma się na aku.
Przy ściąganiu należy boczne zagięcia lekko odginać na zewnątrz.
Ja też mam całą nie popękaną.
ja mam tą pokrywkę, ale ma upitolone zaczepy i tak sobie tylko luźno leży na aku... tak się zastanawiam nad takim kondomem, jak był w malczarze labo wogóle zabuduję jakoś na stale tą część podszybia i np zrobię na śrubki, żeby można było aku wyciągnąć...
ale jakbys czytal ten temat i temat o moim martwym aku to wyczytalbys ze nie mozna zabudowac aku...
moze dzwonic do bemo bo cos sie nie odzywaja dziady ;S
edit:
dzwonilem, wyslali smsa ale nie dotarl, juz czeka na mnie