1,6 czy 1,8 identyfikacja silnika
Moderator: Moderatorzy
1,6 czy 1,8 identyfikacja silnika
Witam mam problem z identyfikacja silnika, problem polega na tym,że w dowodzie angielskim pisze 1,8 jak i również na obudowie filtra powietrza pisze 1,8. Jenak po demontazu silnika na bloku jest widoczny napis 1,6. Prosze o pomoc:). W escorcie znajdował się komputer sterujący o następujących numerach: 98AB-12A650-ASA.
- kupiec
- Pojemność: 1600
- Rocznik: 2005
- Generacja: Inny samochód
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
VIN masz w dowodzie rejestracyjnym i zapytaj w tym temacie komu możesz wysłać na PW do sprawdzenia bo są tacy u nas co mają linki do tych stron co można sprawdzić. kiedyś miałem ale zagineła 

تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
mi to wygląda na 1.6 moja siostra ma identyczny
ale 1.8 tez moze byc
ściągnij pokrywę i zrób zd Walków
niby po walkach idzie tez poznac
ale 1.8 tez moze byc
ściągnij pokrywę i zrób zd Walków
niby po walkach idzie tez poznac
-------------------------------------------------------------
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
--Ford to rzecz najlepsza co morze cie spodkac--
- swierszczu79
niewiem jak Wam ale z tego co ja wiem to na silniku jest oznaczenie jaki jest jego typ... Ja mam 1.8 16v 92r i mam z boku silnika (okolice termostatu) nabite oznaczenie RDA... wersja 1.8 16v z XR3 ma RQB a 1.8 16v z 95> ma RKC... Silnik 1.6 16v ma chyba J-cos tam - tego akurat nie pamietam teraz
tak czy inaczej najszybciej i najpewniej jest sprawdzic to oznaczenie... nie trzeba nic sciagac a oznaczenia sa latwo dostepne...

tak czy inaczej najszybciej i najpewniej jest sprawdzic to oznaczenie... nie trzeba nic sciagac a oznaczenia sa latwo dostepne...
-=Swierszczu79=-