Oznaczenia żarówek (bagażnik, schowek, rejestracja)
Moderator: Moderatorzy
Oznaczenia żarówek (bagażnik, schowek, rejestracja)
Witam,
czy może ktoś mi wymienić jakie rodzaje żarówek wchodzą do lampki bagażnika, schowka oraz tablicy rejestracyjnej? Jutro chciałbym zakupić nowe bo stare coś już słabo świecą ;/
Nie mam za bardzo jak jutro je powyciągać i sprawdzić oznaczenia dlatego proszę was o pomoc.
I jeszcze jedno pytanie czy do tych miejsc lepiej wsadzać standardowe żaróweczki czy może jakieś LEDy? Najbardziej zależy mi na dobrym oświetleniu bagażnika.
czy może ktoś mi wymienić jakie rodzaje żarówek wchodzą do lampki bagażnika, schowka oraz tablicy rejestracyjnej? Jutro chciałbym zakupić nowe bo stare coś już słabo świecą ;/
Nie mam za bardzo jak jutro je powyciągać i sprawdzić oznaczenia dlatego proszę was o pomoc.
I jeszcze jedno pytanie czy do tych miejsc lepiej wsadzać standardowe żaróweczki czy może jakieś LEDy? Najbardziej zależy mi na dobrym oświetleniu bagażnika.
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Z ledami w zespolonym tylnym może być kłopocik bo nie wszystkie żarówki dostają minus na obudowę a przy diodach jest ważne gdzie dochodzi +/-
Zobacz no tu http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=4946
Zobacz no tu http://siec.no-ip.com/forum/viewtopic.php?t=4946
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Ok to pozostanę przy żarówkach 
Z tego rozpisu wychodzi, że:
Do bagażnika idzie: R5W
Do rejestracji: R5W lub W5W
Do schowka: R5W lub W5W
Teraz tylko pytanie, które to są na pewno czy te wciskane czy normalne jeśli chodzi o rejestracje i schowek? Bo Schowek dzisiaj "macałem" palcem i wydaje mi się że jest to inna żaróweczka niż w bagażniku (W5W?).

Z tego rozpisu wychodzi, że:
Do bagażnika idzie: R5W
Do rejestracji: R5W lub W5W
Do schowka: R5W lub W5W
Teraz tylko pytanie, które to są na pewno czy te wciskane czy normalne jeśli chodzi o rejestracje i schowek? Bo Schowek dzisiaj "macałem" palcem i wydaje mi się że jest to inna żaróweczka niż w bagażniku (W5W?).