Problem z wchodzeniem na obrty na benzynie

Moderator: Moderatorzy

gradobr

problem!!!!

Post autor: gradobr »

sluchajcie dzis mnie moj samochod zawiodl...pierwszy raz bylam w sytuacji ze nie moglam dalej jechac... wiec tak skonczyl mi sie gaz i jechalam jakies 2 km po miescie na benie i przy swiatlach samochod juz nie chcial jechac ani ruczyc ani nic nie szlo go przegazowac kompletne dno...a za mna korek kazdy trabi dopiero zas mnie wepchli na trawnik i musialam dzwonic po mame... juz kiedys pisalam o tym problemie ale zawsze jak nie chcial isc na benie to lpg i smigal a dzis gazu zabraklo i pech chcial ze znow sytuacja gdzie nie chce chodzic na bedzynie co to moze byc???? tak jakby sie dusil normalnie albo nie mogl przepchac nie wiem jak to opisac w czwartek wioze do mechanika na wym.pierscieni i mowil mi ze to cos z komputerem a zas znjomy twiedzi ze z pompka ja chce zeby auto chodzilo na benie i na lpg a jak przyjechalam do domu to problem z nikl przejechalam sie i jechal nie wiem czemu ma takie zagrywki czasem
Pele_FKP

Post autor: Pele_FKP »

Może wtryski padły od nieużywania ??
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Yagr »

Tuitam pisze:Może wtryski padły od nieużywania ??
prędzej pompa nie wydala lub benzynowy filterek zapchany...
gradobr, jak już u tego mechanika będziesz to niech ci zmierzy ciśnienie paliwa....
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
jarekl

Post autor: jarekl »

popieram Yagra stawiam na pompę niekoniecznie ona sama mogą być kable zaśniedziałe
gradobr

wiecie kiedys wymienialam pompe na inna(uzywana) i nic nie dalo ale zas inny mechanik mi wyczyscil wszystko i byl spokoj musze powiedziec zeby zajrzal do pompy bo moze znow sie zatkalo cos albo nową pompe
Awatar użytkownika
Jamszoł
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Kontakt:

Post autor: Jamszoł »

Yagr pisze:prędzej pompa
gradobr, słyszysz , czy pompka pracuje ?
Podpisuje sie pod tym co koledzy napisali - sprawdź pompkę paliwa i wymień filtr paliwa .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

albo obwod zasilania pompa - moze slynny wylacznik bezwladnosciowy niekontaktuje i rozlacza pompe, albo bezpiecznik nie trzyma albo najzwycvzjaniej w swiecie - skrzynka bezpiecznikowa swiruje
mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie »

a wiemy jaki to silnik w koncu? bo w poscie 1.3 w profilu 1.4
tak troche chaotycznie prowadzony temat.
i Panowie taka prosba, piszcie kolezance wiecej konkretow, nie musi przeciez wiedziec jaki odglos wydaje pompa :E
Pozdrawiam
new90

Post autor: new90 »

mam ten sam problem i mechanik stwierdził ze nie pompka nie ma cisnienia. ale nie mam narazie kasy i nie chce mi sie wyciągac całego zbiornika zeby ja wymienic
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

new90 pisze:nie chce mi sie wyciągac całego zbiornika zeby ja wymienic
nie musisz. Jamszoł wstawił foty z wymiany pompki bez ściągania baku. poszukaj sobie.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
new90

Post autor: new90 »

o to poszukam..... a myslałem ze to nie mozliwe ;)
chyba wole wyciagnac zbiornik bo jest pusty niz ciac blache :razz:
~~>najszybszy w miescie<~~ :P
Awatar użytkownika
Yagr
Kontakt:

new90, gdyby ci przyszło 3 razy pod rząd ściągać zbiornik to byś doszedł do wniosku że cięcie blachy to dobry pomysł ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

gradobr

poziom paliwa tez mi nie dziala wiec tak bedezie musial mi mechanik zajrzec a powiedzcie mi czy ta wymiana pierscieni bedzie wplywac na spalanie ilosci gazu? mam nadzieje ze sprawa sie szybko rozwiaze bo dzis tez nie szlo jechac na bedie normalnie szarpal i koniec jazdy probowalam przegazowac ale nie dalo rady
Awatar użytkownika
Yagr
Kontakt:

Po założeniu nowych pierścionków i ich dotarciu ogólne spalanie powinno trochę spaść (przy zachowaniu identycznego stylu jazdy i w ogóle warunków) Po prostu zwiększa się sprawność silnika (a w zasadzie wraca do wcześniejszego, lepszego stanu) ;)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie »

taki drobny offtop, zakladajac pierscienie trzeba planowac glowice ?, czy wymiana pierscieni i koniec?
ODPOWIEDZ