nie prawda - wystarczy że masz synchronizaowany wsteczny i możesz tocząc się do przodu wrzucić wsteczny bez problemu. Kwestia skrzyniTematik 87 pisze:każdy samochód który jedzie do przodu najpierw trzeba zatrzymać aby wrzucić wsteczny.

Moderator: Moderatorzy
nie prawda - wystarczy że masz synchronizaowany wsteczny i możesz tocząc się do przodu wrzucić wsteczny bez problemu. Kwestia skrzyniTematik 87 pisze:każdy samochód który jedzie do przodu najpierw trzeba zatrzymać aby wrzucić wsteczny.
Przy okazji zapytam bo ostatnio po wymianie uszczelniacza musiałem zrobić dolewkę oleju do przekładni, polecono mi coś takiego:(fot.)Jamszoł pisze:Kup olej syntetyczny do skrzyni biegów bo za moment zajeździsz skrzynie.
Już wiem o co wam chodzi racja u mnie jak troche się tocze do przodu i chce wrzucić wsteczny to jest zgrzyt, a u szwagra nie ma. Zwracam honorYagr pisze:nie prawda - wystarczy że masz synchronizaowany wsteczny i możesz tocząc się do przodu wrzucić wsteczny bez problemu. Kwestia skrzyni
A gdzie Koyot dostałeś taki olej i za ile?Koyot pisze: Przy okazji zapytam bo ostatnio po wymianie uszczelniacza musiałem zrobić dolewkę oleju do przekładni, polecono mi coś takiego:(fot.)
I w związku z tym mam pytanie co to jest? Syntetyk, półsyntetyk czy minerał? Bo na opakowaniu nic nie ma.
w moim mtx w vanie tez tak robi, jak chce szybko zredukowac, jak robie to ciut wolniej to jest okVen pisze:ale czasem podczas bardziej dynamicznej redukcji z 5 na 3 skrzynia mi zgrzyta z lekka