Klapka wlewu paliwa - demontaż
Moderator: Moderatorzy
Klapka wlewu paliwa - demontaż
Witam,
potrzebuje szybkiej porady jak zdemontować klapkę maskującą wlew paliwa, czy da się ją jakoś na szybko wyjąć?? Pytam, bo nie chce nic ułamać
i drugie pytanie tak przy okazji, chodzi o symbol koloru auta, czy jest jakaś możliwość jego ustalenia? na tabliczce pod maską nie ma tego symbolu, a w fordMicrocat jest tylko nazwa "zielony autumn"
potrzebuje szybkiej porady jak zdemontować klapkę maskującą wlew paliwa, czy da się ją jakoś na szybko wyjąć?? Pytam, bo nie chce nic ułamać
i drugie pytanie tak przy okazji, chodzi o symbol koloru auta, czy jest jakaś możliwość jego ustalenia? na tabliczce pod maską nie ma tego symbolu, a w fordMicrocat jest tylko nazwa "zielony autumn"
Ostatnio zmieniony 25 kwie 2013, 14:47 przez Gelo-LBN, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Przecież zamiast klapki dostarczysz im cały wóz ? - to na jedno wychodzi .
Chyba , że są za wygodni i nie chce im się ruszyć Dupy przed sklep.
"Pomiar" lakieru jest taki sam - czy to klapka - czy to cały wóz a i tak jeśli chce się to zrobić prawidłowo , to należy robić to przy świetle dziennym a nie przy sztucznym oswietleniu - czyli tak czy siak powinni wyleźć przed sklep.
Może Ci coś na ten temat powiedzieć YEŻOL
Chyba , że są za wygodni i nie chce im się ruszyć Dupy przed sklep.
"Pomiar" lakieru jest taki sam - czy to klapka - czy to cały wóz a i tak jeśli chce się to zrobić prawidłowo , to należy robić to przy świetle dziennym a nie przy sztucznym oswietleniu - czyli tak czy siak powinni wyleźć przed sklep.
Może Ci coś na ten temat powiedzieć YEŻOL

Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
Przecież na tabliczce jest numer lakieru.
Numer 8 na tabliczce

Numer 8 na tabliczce

www.VolvoTech.pl ---Elektromechanik---
ja demontowałem klapkę i najłatwiej jest wyciągnąć razem z tą czarną wnęką odkręcasz jeden wkręt, wyjmujesz korek i możesz walczyć ale ogólnie nie polecam bardzo łatwo coś uszkodzić i ogólnie strasznie ciężko to zdemontować , mi osobiście dużo szybciej idzie demontaż zderzaka
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...