CB dla Ojca dobre i nie skomplikowane
Moderator: Moderatorzy
- clhseba
- Pojemność: 2000
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
CB dla Ojca dobre i nie skomplikowane
Witam
Od kiedy mój Tata dowiedział się że mam CB i zobaczył (usłyszał) jaka to fajna sprawa jazda w trasie z CB też chce sobie kupic radio CB
Ja mam TTI 880 ale wydaje mi sie że dla Niego to troszkę zbyt skomplikowane radio za dużo gałek i przełączników
Więc mam takie oto pytanie
jakie radio było by dobre dla Niego ?
głównie trasy PL-D jakieś 1000km samochód osobowy no i dodam że nigdy wcześniej nie miał styczności z CB
tak do 450 zeta
Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam Sebastian
Od kiedy mój Tata dowiedział się że mam CB i zobaczył (usłyszał) jaka to fajna sprawa jazda w trasie z CB też chce sobie kupic radio CB
Ja mam TTI 880 ale wydaje mi sie że dla Niego to troszkę zbyt skomplikowane radio za dużo gałek i przełączników
Więc mam takie oto pytanie
jakie radio było by dobre dla Niego ?
głównie trasy PL-D jakieś 1000km samochód osobowy no i dodam że nigdy wcześniej nie miał styczności z CB
tak do 450 zeta
Dzięki za podpowiedzi i pozdrawiam Sebastian
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2011, 12:50 przez clhseba, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Proste i dobre radio? Magnum MX. Do tego antenke dobrą kupić i tatuśko będzie zadowolniony.
Jakbys potrzebowal dobrej antenki to zajrzyj do dzialu sprzedam, tam wisi moj watek;)
Jakbys potrzebowal dobrej antenki to zajrzyj do dzialu sprzedam, tam wisi moj watek;)
Ostatnio zmieniony 16 lut 2010, 17:21 przez mefis_fefk, łącznie zmieniany 1 raz.
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Tylko i wyłącznie Uniden 520 i nie gadajcie , że za dużo gałek - nikt na raz nie kręci wszystkimi i nie róbcie z biednego ojca - OSŁA
To ma być radio CB do samochodu a nie śmieć który bdzie ściągał wszystko - oprócz tego co powinno byś ściągnięte .
Można pokazać ojcu albo wręcz ustawić przed wyjazdem a w tedy wystarczy jedno pokrętło w prawo lub w lewo.
Uniden ma wszystkie filtry - potrzebne do pracy w samochodzie a w szczególności układ ANL
Jeśli kolega kupi byle co - to lepiej nnie kupować wcale - bo ojciec i tak je wyłączy na trasie , bo albo będzie mu łep pękał od szumu albo nie będzie słyszał nic.
To ma być radio CB do samochodu a nie śmieć który bdzie ściągał wszystko - oprócz tego co powinno byś ściągnięte .
Można pokazać ojcu albo wręcz ustawić przed wyjazdem a w tedy wystarczy jedno pokrętło w prawo lub w lewo.
Uniden ma wszystkie filtry - potrzebne do pracy w samochodzie a w szczególności układ ANL
Jeśli kolega kupi byle co - to lepiej nnie kupować wcale - bo ojciec i tak je wyłączy na trasie , bo albo będzie mu łep pękał od szumu albo nie będzie słyszał nic.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
1 przełącznik- papuga- używać go nie będzieclhseba pisze:Uniden 520 3 gałki i 3 przełączniki za dużo
2 przełącznik ANL ja mam wyłączone i jest ok używanie przy w 100% sprawnej instalacji elektrycznej zbędne
3 przełącznik- szybka 9 tez pewnie nie będzie używał
1 gałka włącz wyłącz i głośność w 1
2 i3 gałka redukcja szumów i obcinanie słabych sygnałów te bedzie musiał opanować
4duża kanały- jeśli radio ma służyć jako anty misiek a nie do komunikacji to właściwie też tylko raz ustawia na 19
Czyli zostały nam 3 gałki w tym głośność, więc:
Jamszoł pisze:nie róbcie z biednego ojca - OSŁA
+ Sirio ML145 i będzie pan zadowolonyclhseba pisze:Uniden 520
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie
-
moim zdaniem wręcz idealna nie za krótka i nie jest to też 2m bat- taki złoty środekclhseba pisze:a co do antenki to Sirio ML-145 tylko nie wiem czy nie będzie za duża ale to sie okaże w piątek
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
-
nie używałem nigdy sirio AS 100 za to z ML145 jeżdżę cały czas i jest OK porównanie mam z tą samą anteną tyle że president i nie zauważyłem różnicy miedzy presidetem a sirio- więc po co przepłacać