Strona 3 z 5
: 17 lut 2012, 12:17
autor: TwojMETYL
ja właśnie uwielbiam jak pizza jest cieniuteńka - jak kartonowa tekturka
: 17 lut 2012, 12:57
autor: Kwazio
Pizza musi być cieniutka jak tekturka i przygniatać mają ją składniki
Ja pizze na podwójnym cieście nie uważam za dobry wynalazek.
Calzione to mi smakuje ale to całkiem coś innego ;-)
: 17 lut 2012, 15:32
autor: S3ci0r
a co to za problem rozwałkować ciasto do prawie przezroczystości? ja jak robiłem z anetą pizze u mnie to właśnie tak wywałkowałem ciasto że po wypieczeniu ciasto było cienkie.
: 17 lut 2012, 16:07
autor: kris
S3ci0r pisze:a co to za problem rozwałkować ciasto do prawie przezroczystości?
nie no troche bez sensu,ale te 3-4 mm. jak najbardziej wskazane
: 17 lut 2012, 16:11
autor: S3ci0r
kris, ale to 3-4mm urośnie Ci do 1,5cm więc jak chcesz mieć cieniutkie ciasto to musisz dobrze rozwałkować
: 17 lut 2012, 16:19
autor: kris
S3ci0r, ja wałkuje na 3-4 mm. i zawsze po wyjęciu z piekarnika ciasto ma grubość ok. 1 cm. i takie lubie
: 17 lut 2012, 17:24
autor: Kwazio
Panowie ja myślę, że w wałkowaniu najlepsze są nasze drugie połówki i im zostawmy tą zabawę z wałkiem
Tekst oczywiście bez podtekstów
Prawda taka, że każdy z nas używa innego wałka i wałkuje na inna grubość
Zreszta już nic nie piszę.. bo się pogrążam
: 17 lut 2012, 18:45
autor: TwojMETYL
kris pisze:S3ci0r, ja wałkuje na 3-4 mm. i zawsze po wyjęciu z piekarnika ciasto ma grubość ok. 1 cm. i takie lubie
a dla mnie to już zdecydowanie mega grube ciasto - jak chodzę do mojego pizzermana to on już się nauczył i rozwałkowuje kulkę na małą pizzkę do rozmiarów dużej
dla mnie to ciasto to tylko dodatek do tych smakowitości co są na wierzchu
: 17 lut 2012, 19:13
autor: jaro
: 17 lut 2012, 19:38
autor: leszek
: 17 lut 2012, 19:51
autor: ELpYndoL
leszek, jak ustawiasz piekarnik ??
: 17 lut 2012, 20:11
autor: TwojMETYL
Yanek pisze:leszek, jak ustawiasz piekarnik ??
hahaha prosze jak to wspólnymi siłami można pizzę na odległość piec
3 mam kciuki, żeby wyszła mniami
: 17 lut 2012, 20:51
autor: Yagr
Yanek pisze:leszek, jak ustawiasz piekarnik ??
no jak raz ustawił to już stoi, więcej go nie przesuwał
: 17 lut 2012, 20:54
autor: ELpYndoL
twojmotyl, Dzieki za pomoc
przy programowaniu piekarnika
: 17 lut 2012, 20:57
autor: Yagr
A tak nawiasem mówiąc to prawdziwej pizzy się nie wałkuje tylko rozkręca na rękach tak aby siła odśrodkowa rozciągnęła ciasto w cienki placek
A ja i tak wole grubo wyrośniętą pizzę i to ciacho w które wsiąka tak wspaniale sos a nie te makaronowe placki