Witam wiem ze ten temat był już wałkowany ale próbowałem z kablem od skrzynki i nic...dałem napięcie od świateł to na 3 biegu pali bezpiecznik...jak podłacze to od aku bezpoścernio to nie będzie to jakos kolidować z czymś?? na skrzynkę nie mjam czasu za bardzo żeby to przelutowc(apropos w skrzynce nie mam przekaźników r2 i r4 które zdaje sie powinny być bo wiem ze sterują silnikiem...r2 wyjąłem bo nie gasł zapłon a r4 nie było ale teraz za to pompka zadziała za kazdym razem) macie jakieś pomysły co z tym nawiewem zrobić?? bo jak sie pali to nawet nie ma jak sie odgonic od tej chmury:)
pozdrawiam
I znów nawiew...;/
Moderator: Moderatorzy
- cidzej
- Pojemność: 1400
- Rocznik: 1996
- Generacja: MK7
- Nadwozie: Cabrio
mnie to kolego wyglada jakbys mial naprawde ostro narzezbione w instalce
ja bym pomyslal w tym wypadku albo nad przejzeniem tego wszystkiego (lacznie ze skrzynka), albo odciecia kabla zasilajacego wlacznik i podanie bezposrenio (przez bezpiecznik 20A) zasilania + z akumulatora. wtedy pominiesz skrzynke i bedziesz wiedzial, ze ci to wiecej szkod niz pozytku nie narobi 

no własnie tak zrobiłem co prawda dałem bezpiecznik 25A ale myśle ze nie powinno to jakoś przeszkadzać, tam myśle ze ze skrzynką dopiero na urlopie coś wskuram albo jak się cieplej i dłużzy dzień zrobi bo a poza tym Esio już nie mój tylko mojej laski
chciała mnie zjeść jak jej zacząłem skrzynkę wyciągać wiec ja zostawiłęm w spokjoju...
za mojej kadencji pamiętam już kilka rzeczy było od aqkumulatora i pewnego razu poprowadziłęm kabel już do środka grubszy wiec troche mniej kłopotu...jeszce nie wiem tylko co z tymi przekaźnikami...bo one chyba powinny być bo są od pracy silnika ale był jeden i jak wspomniałem wcześniej nie wyłaczał zapłonu a sam przekaźnik był dobry...nie ma obu w kazym razie i na razie chodzi wszystko chyba nawet lepiej niż pamietam bo przestało go szarpac na zimnym silniku (??)
w sumie temat chyba kosz jak tam uważacie ewentualnie jak ktoś coś wie o tych przekaxnikach??...
Pozdro

w sumie temat chyba kosz jak tam uważacie ewentualnie jak ktoś coś wie o tych przekaxnikach??...
Pozdro