No nie wiem czy od bezpiecznika.
Ja gdybym nie wiedział który to bezpiecznik to najpierw wziął bym miernik i sprawdził czy dochodzi prąd pod fotelem do wtyczki jeśli nie to bym dopiero szukał po bezpiecznikach.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2007, 19:51 przez Jamszoł, łącznie zmieniany 1 raz.
Wsadziłem ten bezpiecznik (u mnie symbol fotela byl na 23 pozycji) ale niestety nic sie nie dzieje. Jedynie zaczela mi migac kontrolka poduszek powietrznych !! Migala 4 razy i gasla potem znow 4 razy i tak non stop. Jak wyjałem ten bezpiecznik to bylo ok.
A i pod fotolem znalazlem takie kable. Jeden pewnie jest od własnie regulacji fotela - a drugi ??
Ale mruga tylko jak włoże ten bezpiecznik ! Jak go nie ma to jest wszystko ok ! Kontrolka zapala sie przy zapalaniu auta a potem gaśnie i jest ok. Czyli mam rozumieć że że te kable na zdjeciu ktore są polaczone to od napinacza a ten luźny to właśnie od podnoszenia fotela.
Adam102 pisze:Migala 4 razy i gasla potem znow 4 razy i tak non stop
Adam102 pisze:Kontrolka zapala sie przy zapalaniu auta a potem gaśnie i jest ok
Jest tu mała nieścisłość. Nie wiem Adam102, bo się na tym nie znam (u mnie jedyne wyposażenie elektryczne wnętrza to lampka) . Prześledź sobie temat, który Ci podałem w linku i czekaj na innych. Powodzenia
Jak zapodasz bezpiecznik to zaczyna iść prąd do napinaczów pasów ( żółta wtyczka) a , że masz ją rozłączoną lub gdzieś nie masz przejścia to kontrolka zaczyna migać.
4 mignięcia to brak połączenia z napinaczami.
Widocznie ktoś nie mół sobie poradzić z miganiem i w penym momencie się wku.. i wypiął bezpiecznik.
Kontrolka od poduch miga 4 razy gdy nie ma przejścia przez tą żółtą wtyczkę lub nie ma połączenia już przy samym napinaczu.Jak sam widzisz to nie ten bezpiecznik znalazłeś.
Ale i to powinieneś uruchomić.
W razie W ( odpukać) nie będziesz miał sprawnych napinaczy pasów.
Ostatnio zmieniony 02 paź 2007, 18:29 przez Jamszoł, łącznie zmieniany 3 razy.
ten co jest podlaczony to jest od napinaczy. Druga kostka to moze byc od podnoszenie fotela lub zwykla kolyska, jezeli masz przycisk na fotelu. Moze to nie byc podlaczonie poniewaz ktos wlozyl inny fotel i go nie podlaczyl, poniewaz w tym modelu fotele bardzo szybko sie niszcza. Ja tak zrobilem w swoim poprzednim essim z tym ze regulacja byla prawego fotela bo wykrecalem z Anglika
Dobra wyjasniło sie poszedlem do auta bo mi to spokoju nie dawało. Kontrolka migała bo przecież rozpiąłem te kostki żeby podłączyć miernik. Gupi jestem włączyłem zaplon i zaczelo mrugać. Teraz podłaczylem i jest ok. Ale nie daje mi spokoju ta druga wtyczka. Idzie ona wlaśnie do fotela i do mechanizmu podnoszenia. Ale nie ma drugiego końca który powinien wychodzić gdzieś z podłogi. Możecie mi sprawdzić gdzie on u was wychodzi ?? Czy razem z kablem od napinaczy ??