Strona 2 z 2

: 15 cze 2006, 20:09
autor: MARKKO
poptrawy ostro zakrapiane
to woda po zbójnicku
przepis to litrowej butelki wody wlewamy półlitra spirytusu

: 15 cze 2006, 20:17
autor: ELpYndoL
:mrgreen:

: 30 cze 2006, 21:23
autor: MARKKO
tak wracajac do tematu kiebłasek z browarem nie było ale za to ostre potrawy jak najbardzie :P

: 01 lip 2006, 00:12
autor: ELpYndoL
MARKKO TO SIE DA NADROBIĆ :mrgreen: TYLKO TRZEBA PAMIETAC OTYM :mrgreen: BO ZAMIAST ZAKRAPIAĆ GRILLA TO MY ZAKRAPIALISMY SIEBIE :mrgreen:

: 03 maja 2009, 18:45
autor: Blazey
Można fajnie przygotować mięcho w marynacie z dodatkiem wódki lub śliwowicy. Alkohol spowoduje, ze mięso będzie bardziej kruche i szybciej się upiecze, a śliwowica pozostawi swój aromat. Można poeksperymentować.
Ja robię ostatnio szaszłyki na winie. Przygotowuję sobie najpierw mięso z kurzego cycka, które kroję w kostkę i marynuję w oliwie z przyprawami. A potem otwieram lodówkę i biorę to, co się nawinie :D I na patyczku oprócz kurczaka jest: papryka w kolorach dowolnych (może być nawet marynowana), cebula, pieczarki, boczek, plasterki cukinii (najlepiej cukinię pokroić, rozgnieść kilka ząbków czosnku, wymieszać go z solą i tak powstałą papką natrzeć plasterki cukinii i pozostawić na kilka minut), pomidory koktajlowe (takie malutkie). Wszystko to w konfiguracjach dowolnych. Jak już siedzą, jak Azja na palu, to posypuje to jeszcze przyprawami i pozostawiam na kilka chwil, by przeszło.

: 03 maja 2009, 20:04
autor: ELpYndoL
Z dzisiejszego wyjazdu nad wode w okolicach Łowicza :)

: 03 maja 2009, 20:20
autor: Jamszoł
Jak by cóś to przez Łowicz dziś przejeżdżałem :mrgreen:
Jadąc przez Sochaczew - Łowicz - Stryków :mrgreen:
Na zdjątkach - fajne tereny.