Strona 6 z 13

: 06 sty 2007, 15:14
autor: ARIEL
Yagr pisze:co do Pangi to raz się trafia rewelacyjna w smaku rybka a raz taka sobie
b jateż to właśnie w pandze zauwarzyłem powiedziałem tak zonie to powiedziała że wybredzam :mrgreen:

: 06 sty 2007, 15:26
autor: tomi
Oczywiście miałem na myśli sole a nie soje. Co do pangi to być może ze są różne gatunki, ja jadłem pangę może ze trzy razy i zawsze mi smakowała. A czy panga może być podobna do karmazyna, no nie wiem panga ma białe mięso a karmazyn czerwone.

: 06 sty 2007, 20:10
autor: Yagr
Tomi, widocznie dobrze z tą pangą trafiałeś ;) a pisząc o karmazynie miałem na myśli wygląd ryby. a karmazyn ma czerwoną skórę a nie mięso. za to znam co najmniej dwa gatunki ryb z zielonymi ośćmi :mrgreen: Węgorzyca i belona! ale i tak wymiękają przy smaku halibuta

: 07 sty 2007, 03:43
autor: tomi
Yagr masz racje karmazyn ma białe mięso a tylko skórę czerwoną. Co do belony to jest to ryba bardzo waleczna i można ją łowić u nas na Bałtyku. Halibut jest dla mnie jest pyszny, ale tylko w postaci wędzonej. Jestem parę razy w roku nad morzem w Jarosławcu mam tam rodzinę. I w domu gdzie mieszka moja ciocia mieszka jeszcze jedna rodzina. Prowadzą od wielu lat wędzarnie i powiem wam, że jaka by to nie była ryba, halibut, makrela czy śledź jest o niebo lepsza niż te, co można kupić u nas w sklepie. Z wędzonych najbardziej lubię halibuta, chociaż jest bardzo tłusty.

: 07 sty 2007, 14:28
autor: Yagr
a węgorz wędzony to nie jest tłusty?? a pychotka!

: 07 sty 2007, 18:40
autor: ELpYndoL
Yagr pisze:węgorz wędzony
pychotka pychotka pychotka ;)

: 07 sty 2007, 18:52
autor: tomi
Ja akurat za węgorzem nie przepadam

: 11 sty 2007, 18:01
autor: Yagr
no to przerzućmy się na ciasta :razz:
hasło brzmi: karpatka :mrgreen:

: 11 sty 2007, 19:23
autor: darcun4
sernik wiedeński i torcik węgierski

: 11 sty 2007, 19:37
autor: tomi
tort na bitej śmietanie

: 11 sty 2007, 20:04
autor: Yagr
Tomi pisze:tort na bitej śmietanie
ooo to, to! albo jakiekolwiek ciach tej samej "konstrukcji" :mrgreen:

: 11 sty 2007, 20:58
autor: tomi
A co powiecie na gofry z bitą śmietaną i polewą toffi

: 11 sty 2007, 22:47
autor: Yagr
toffi z czekoladą naraz!

: 12 sty 2007, 16:41
autor: jakobs72
torcik lodowy ... to jest to :D

: 07 lut 2007, 14:03
autor: Pexu
swietny temat :)

zaczne od spaghetti, z sosem roboty mojej Niuni :)
kurczak z warzywami, rowniez roboty mojej kobiety :)
generalnie kluski w calej okazalosci i we wszelkich konfiguracjach :D

ze slodkich rzeczy, ciasta i kawa :)