aluminium moze takie samo,ale jakość wykonania,jak masz za dużo gotówki to se możesz sprawić Valeo,tylko takie cacko ponad 7 paczek kosztujerobertford pisze: Co aluminium jest lepszej jakości?

Moderator: Moderatorzy
tylko te co mamy mają już co najmniej 13 lat i mają prawo się rozsypać a taka za 100zł firmy bez firmy może ci posłużyć na 1 sezon. nie ma reguły, ale cena o czymś świadczy a brak loga firmy pod nią tym bardziej. Bo jeśli ktoś nie chce podpisać się "nazwiskiem" pod swoim wyrobem to sam ma świadomość że jest to szajs.robertford pisze: Przykład tych co mamy.
powtórzę swoja opinię o... opiniach n/t produktów firm typu Hart z tematu o amortyzatorach...elnino pisze:sprzęgła z Hart'a bym nie kupił, bo z opinii znajomych wiem, że lipnie dopracowane i leciwe tworzywo.
Yagr pisze:HART nie jest producentem, pakuje w swoje pudełka to co wyprodukują dla niego inni. Podobnie FOTA stworzyła sobie markę KAGER a Intercars markę 4MAX i pod tą marką sprzedaje produkty innych firm. Normalna praktyka, wszystko jest o.k. jeśli faktyczny producent trzyma jakość, jeśli dostawców jest kilku to raz można trafić superprodukt a następnym razem z identycznego pudełka i za tą samą cenę można wydobyć towar co najmniej gorszy.
Tak się składa że pracuję poniekąd dla firm motoryzacyjnych produkując podzespoły do ruchomych elementów pojazdu (szyberdachy, fotele, zagłówki, składane dachy) i uwierz mi, to co idzie jako 2 kategoria mimo że fabrycznie nowe... to drugi a czasem nawet 3 sort i żeniony za grosze nawet bez loga firmy tylko z numerem części.robertford pisze:Ważne że nowa i nie zapchana.
To samo jest odnośnie FEBI. Tyle, że moja chłodnica ma bite na boku HART więc przypuszczam, że skoro firma sygnuje swoim logo produkt to bierze odpowiedzialność za jego jakość inaczej nie podpisywałaby się nigdzie - ewentualnie na pudełku które klient wyrzuci i może zapomni.Yagr pisze:Yagr napisał/a:
HART nie jest producentem, pakuje w swoje pudełka to co wyprodukują dla niego inni. Podobnie FOTA stworzyła sobie markę KAGER a Intercars markę 4MAX i pod tą marką sprzedaje produkty innych firm. Normalna praktyka, wszystko jest o.k. jeśli faktyczny producent trzyma jakość, jeśli dostawców jest kilku to raz można trafić superprodukt a następnym razem z identycznego pudełka i za tą samą cenę można wydobyć towar co najmniej gorszy .
ale to chyba nie mechaniczne części,plastiki i inne drobne dupereleelnino pisze:zawsze zostaje koledze jeszcze ZSMARTI i jakaś używka choć jestem zdania że jak coś jest równie stare jak mój wóz to też za długo może nie podziałać
bo wiem, że to już nie te czasy żeby mówić "niemieckie to na pewno dobre". Po prostu jak jest firma mało znana, to bazujmy na doświadczeniach posiadaczy a nie na tym co franek "słyszał, że..." ja też słyszałem strzały w 15 sekundzie a podobno nikt nie strzelał.Ja bym szukał w czymś co ma jakąś konkretną markę i ktoś takową posiada i może coś na jej temat powiedzieć.