Można poza tym ściagnąć jakąś ładną muzyczke z neta i wrzucić na CD i słuchać sobie w podróży Również jak wiadomo w CD można sobie wybierać bez problemu utworki, a w kasecie jest to troche utrudnione
No tak.... Ja niemam zbytnio kasy na wydawanie na jakieś markowe radia albo coś takiego... mam przetwornice 12V na 5V i podłaczam sobie Cd-roma z kąpa. Ja słucham radia ale mam syna co ma prawko i on sobie kożysta z cd-rom'a i uważam że dla przeciętnego użytkownika Auta taki trick w zupełności wystarcza
Czytałem na Allegro o takiej możliwości właśnie podłączenia CD-romu w samochodzie, ale zawsze byłem ciekaw jak to się sprawuje i jaka jest jakość dźwięku
Ile tak wogóle dałeś za tego Essiego w Niemczech
Za autko dalem bardzo mało... kupiłem go pod niemiecką granicą i niemusiałem mieć zjazdówek tylko jechałem na tych co były... Autko jest w stanie idealnym... po za czterema małymi ogniwami rdzy... na rożkach dzwi błotniku i koło świateł... dałem za autko 1650zl moim zdanie za to autko dalem bardzo mało bo w takim stanie na swoich terenach musiał bym dać conajmniej 7000zł
Co do Cd-romu to na dzurach zachowuje się wysmienicie... bo mam cd-rom co zapamiętuje 15sekun i czasem sie zatnie muza...
No to "IzI60" za bardzo ładną kaske zakupiłeś swojego essiego, pogratulować
A gdzie jeśli można wiedzieć zainstalowałeś cd-romek, w schowku Może masz jakąś fotke tego jak to wygląda
No ja bardzo chętnie bym zrobił fote... ale niemam czym
Che wam powiedzieć że Cd-rom idzie na śmietnik... ja i dwóch moich synów składamy się na przenośny otwarzacz mp3 i jak będziemy gdzieś jechat to wtyczke od słuchwek wkładamy i słuchamy...
Jak was interesuje podłączenie odtwracza mp3 i z możliwością łatwego zabrania go z auta to zrubcie sobie kasete z głowicą albo kupcie na allegro... ja zrobiłem sobie i fajny bajer... tam. Bieże się starą nieuzywaną kasete i kupuje się albo rozbiera sie stare radio i bierze głowice... tylko musi działać ta głowica... i instaluje się ją tak żeby identycznie się stykała z tą co jest w radiu... troche nerwów to kosztuje ale się opłaca...
"IzI60" bardzo interesujące jest to co piszesz tylko szkoda, ze nie możesz poprzeć tego jakimiś fotkami jak to wyglada zamontowanie tej głowicy i kasetka
No lipa bo nie mam cygróweczki... ale to jest nie jest latwe i nie jest trudne... moj 14letni syn to wymylil bo sam bym na to niewpadł on zobaczył to u jakiegos kolegi i sam zrobil.... poprostu w miejsce tej gabeczki w kasecie (na srodku) montuje sie glowice z radia albo walkmana i przykleja sie ja tasma dwustronna i sie skreca kasetke od glowicy prowadzi sie kabelek a na koncu podlacza sie wtyczke typu jack(ucieta ze słuchawek) ktora sie podlacza do odtwarzacza... i cala operacja zakonczona... aha zapomnialem na glowicy sa zaznaczone dwoma czanymi plamkami kanaly R i L i one musza sie stykac idealnie w tymi w glowicy w radiu
Poco szperac na allegro... z przesylo wyjdzie niecale 20zl moze troche mniej i musisz jeszcze czekac a ja w sklepie co patrzylem dwa miech temu kostowala 15 zeta a teraz kosztuje niecale 10....a jak moj syn ja zrobil to kosztowala na allegro ponad 40zl a w sklepach raczej jeszcze niebylo...