Tak był raz reklamowany 110 km ode mnie. Teraz pewnie już gwarancja skończyła...Blazey pisze:Rozumiem, że akumulator już raz był reklamowany?
Napewno nie. Sam sprawdzałem przed reklamacją, raczej gotował sie. Dzisiaj zobacze jaki jest stan elektrolitu.Blazey pisze:czy nie z którejś celi nie ubyło wyraźnie elektrolitu?
A na jaką barwe może zmieniać ?? Pierwsze słyszę o barwieniu...Blazey pisze:Czy elektrolit nie zmienił zabarwienia?
Nie ma i nie widziałem pływających syfówBlazey pisze:Czy nie pojawiły się jakieś śmieci/paprochy/okruchy w elektrolicie?
NIEBlazey pisze:Czy nie śmierdzi zgniłymi jajkami spod maski?

Od kilku dni podgrzewam świece dwa razy na zimnym silniku, odpala na dotyk bez jąknięcia. Wychodzi że za słabe napięcie dochodzi do świecy, zdecyowanie za mała temperatura świecy.
Niedługo podczas wymiany osłony przegubu postaram sprawdzic jakie jest napięcie na altku. Ostatnio przy wymianie oleju patrzyłem i jest trudny dostęp

Mam aku 72 lub 74Ah, nie pamiętam dokładnie. Teściu ma komunistyczny prostownik 5A ale auto używam codziennie dlatego czekać 2 doby nie mam zamiaru.
Tak czy inaczej wolę jesienią kupić nowe aku i to we Wrocku. Nie mały wydatek mniej więcej 3 stówy...
Dziś kolejna usterka, cieknie mi płyn chłodniczy