Opis skrzynki z bezpiecznikami

Moderator: Moderatorzy

Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: kupiec »

Yagr alarmu nie mam tylko immobilajzer czy jak to się tam pisze. mam jeszcze taki schemat
Załączniki
Bezpieczniki po 95.doc
(66.5 KiB) Pobrany 272 razy
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
Yagr
Pojemność: 1598
Rocznik: 2007
Generacja: MK2
Kontakt:

Post autor: Yagr »

to z WKŁ z benzyny 1,3 :)
Polak potrafi!!

ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi

spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Awatar użytkownika
kupiec
Pojemność: 1600
Rocznik: 2005
Generacja: Inny samochód
Kontakt:

Post autor: kupiec »

gdzieś miałem z diesla ale jakos zgineło na kompie. mam w samochodzie ale bryka u mechaniora.
تاجر القواعد
[*] 1.8 TD
Bo ja lubię coś napisać i potem to sobie czytać. Dzięki temu jestem mądry, bo to są bardzo mądre te moje posty
Awatar użytkownika
orion

Post autor: orion »

czy zna ktoś opis do RS2000 MK6, czy jest taki sam jak w zwykłym MK5/6 :?:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
emceha

Post autor: emceha »

Łukasz cholera wie czy jest taki sam bo to wynalazek :P A co potrzebujesz konkretnie??
Awatar użytkownika
orion

Konkretnie to mi rozrusznik nie kręci w ogóle nie cyka i kontrolki nie przygasają ale nic oprócz aku jeszcze nie sprawdziłem dziś zobaczę podstawowe rzeczy czyli kable i czy prąd w ogóle dochodzi a jak dochodzi to już będę w domu bo wyciągnę gadzinę i się zobaczy co i jak.

A wracając do skrzynki to raczej jest inna bo jak patrzyłem opis z klapki to jest taki sam jak w 1,3 (chyba, że jakaś podmieniona) a np. nr 9 to w zwykłych wentylator chłodnicy a w RS chyba pompa paliwowa więc szukam opisu do RS2000 jednak mam nadzieję że z rozrusznikiem to nie ona namieszała ale cholera wie jak sam zuważyłeś :???:
ORION i RS2000 dały mi mnóstwo radości, niestety nie miałem już do nich cierpliwości...
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

orioninblue, jeżeli pamiec mnie nie myli to sygnal do rozrusznika nie idzie przez skrzynbke bezpiecnzikowa. glowny kabel zasilajacy idzie bezposrednio od klemy z aku, a sygnal zaplonu (zakrecenie rozrusznikiem) - bezposrednio od stacyjki. sprawdz czy masz napiecie na stacyjce i czy pojawia sie to napiecie na rozruszniku (na tym cienszym kablu) po przekreceniu stacyjki
emceha

U mnie to wygląda tak ;) Może to Ci pomoże.
Załączniki
DSC00060.JPG
DSC00059.JPG
Awatar użytkownika
cidzej
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej »

ja tez mogę dać zdjęcia swojej skrzynki od 1.8, ale tez nie wiem czy to pomoże ... :P

buhaha mch, najlepszy jest bezpiecznik nr 17 - włącza tryb Kononowicza i nie ma niczego :P

[ Komentarz dodany przez: MARKKO: Pon 25 Lut, 2008 ]
BEZ SPAMU :mrgreen:
Awatar użytkownika
orion

emceha, dzięki to tak samo jak u mnie, cidzej, też dzięki zrobię jak radzisz czyli standardowa usterka i standardowe rozwiązanie oby pomogło
emceha

cidzej pisze:a sygnal zaplonu (zakrecenie rozrusznikiem) - bezposrednio od stacyjki
Ta bezpośrednio przez skrzynkę do stacyjki :P
ODPOWIEDZ