W to napewno nie uwierze jamszoł .... jakbyś napisał że na 2 biegu przy 30km/h to by realniej wyglądałojamszoł pisze:Napewno jadąc 30 km/h na 3 biegu gdy wdepniemy to koła piszczą
przyspieszenie do 100 1.3 1.4 1.6
Moderator: Moderatorzy
-
knoxville
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Oj, Jurek, Jurek.... jak mokry asfalt to nawet mój mieli przy redukcji z 3 na 2jamszoł pisze:A jak trochę mokry asfalt to dopiero jest efekt
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Chodziło mi o efekt jaki był na tważy kolegi.No normalnie stan przedzawałowy.
Opisać się tego nie da - to trzeba było widzieć - jak opowiadałem to kumplom to niedoszły zawałowiec powiedział tylko - " Kretyn" więcej nie dało się z niego wyciągnąć - tak , że nie wiem czy mu się podobało przyspieszenie czy nie . "(
A na suchym asfalcie też mieli tak jak Markko podpowiadał.
Opisać się tego nie da - to trzeba było widzieć - jak opowiadałem to kumplom to niedoszły zawałowiec powiedział tylko - " Kretyn" więcej nie dało się z niego wyciągnąć - tak , że nie wiem czy mu się podobało przyspieszenie czy nie . "(
A na suchym asfalcie też mieli tak jak Markko podpowiadał.
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
emceha
Buahahahaha teraz ja się uśmiałemjamszoł pisze:Napewno jadąc 30 km/h na 3 biegu gdy wdepniemy to koła piszczą
Zalezy co rozumiemy przez pojęcie "niskoobrotowe". Jeżeli to że krzywa momentu i mocy jest najwyższa w przedziale od 4500 do 5500 tys. obr/min to to jest średnio nisko obrtowy silnikbielu pisze:wiem ze silniki forda sa nisko obrotowe
Nie ruszaj KuRowSKi bo mozesz więcej zaszkodzic niż polepszyćKuRowSKi pisze:Odchudzał ktoś w 1,4 koło zamachowe i czy to cosik polepsza?
- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
jest tak samo a nawet krzywa mocy jest bardziej stroma od 16v a max moment przypada w wyższych obrotachemceha pisze:Nie wiem jak to jest z silnikami 8 zaworowymi bo nie znam wykresu mocy i momentu ale nie sądzę żeby było inaczej![]()
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
- leszek
- Pojemność: 1500
- Rocznik: 2018
- Generacja: MK1
- Nadwozie: Inne
to jest "oczywista-oczywistość "Yagr pisze: powiedziałbym że bliżej im do japońców, które raczej "wolnoobrotowe" nie są (oczywiście wyłączając wyjątki)
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować 
-
bielu
użyłem tego stwierdzenia tak jak ktoś kto wcześniej mi pisał.fakt jest faktem ze moment przy 4 tyś obrotów wcale nie jest wysoki tak jak przez was wymienione japońce które łapią przy jakiś 6 bo wtedy ruszają zmienne fazy rozrządu.zgadzam sie ze jest to w sumie średnioobrotwiec bo nisko to są diesle.wiem co to znaczy "ciąg od dołu" bo ojciec ma 135 konnego dieselka
i miałem okazje nim jeździć
-
fryszard
-
Komak
-
Procurator
Według danych fabrycznych mój powinien mieć 10.6 s do 100 km/h albo raczej 10.4s - w końcu wybebeszyłem katalizator zatem powinienem mieć silnik LJE 79 kW 107 KM.
Były początkowo problemy: tłumiki były przytkane, w kanałach dolotowych powietrza filtra były jakieś stare liście
- więc zamontowałem odrazu filtr stożkowy.
Obecnie wygląda, że nie jest gorzej niż podawane przez wytwórnie, ale dla pewności musiałbym wziąść pasażera aby mi zmierzył stoperem, choć masa pasażera zafałszuje wynik.
Pozdr.
Były początkowo problemy: tłumiki były przytkane, w kanałach dolotowych powietrza filtra były jakieś stare liście
Obecnie wygląda, że nie jest gorzej niż podawane przez wytwórnie, ale dla pewności musiałbym wziąść pasażera aby mi zmierzył stoperem, choć masa pasażera zafałszuje wynik.
Pozdr.
- michmarmik