CIASTO
3 szkl. mąki
1 kostka margaryny lub masła
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
½ szkl. cukru
+silny facet do wyrobienia ciasta:)
MASA SEROWA - NADZIENIE
80 dkg sera zmielonego (ja kupuje Tesco, juz jest zmielony:))
2 jaja
1 łyżeczka proszku do pieczenia
½ szkl. cukru
1 cukier waniliowy
1 budyń śmietankowy (proszek)
1 puszka brzoskwiń
BEZA
5 białek
1 szkl. cukru
1.Ciasto
-składniki na ciasto razem zagnieść w misce (tak jak na makaron) przy użyciu silnego faceta:)))
-1/3 ciasta odkroić i wstawić do zamrażalnika.
-resztę ciasta wyłożyć na prostokątną wysmarowaną i wyłożoną papierem blachę.
2.Masa serowa – nadzienie
-wszystkie składniki (oprócz brzoskwiń) wymieszać mikserem.
-wylać na ciasto wymieszaną masę.
-pokroić odcedzone brzoskwinie i ułożyć na masie.
3.Beza i wykończenie
-białka + cukier ubić na sztywno i rozłożyć na placku (po 25 minutach pieczenia placka, inaczej piana sie karmelizuje)
-mrożone ciasto zetrzeć na grubej tarce posypując całość placka.
Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180oC -200oC ok. 40 min. (po nalozeniu piany jakies 15-20 minut)
PYCHA. (przechowywać w lodówce)
PUCHATEK (SERNIK Z BRZOSKWINIAMI )
Moderator: Moderatorzy
:(
A mi to nawet kawalka nie zaoferujesz jestes niedobra
A juz mi kiedys obiecalac i nic
A juz mi kiedys obiecalac i nic