zmieniarka - czyli co jak i gdzie
Moderator: Moderatorzy
- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Powinno spokojnie przetworzyć na falę elektromagnetyczną w UKF-ie w modulacji FM.
Transmiter da się przestroić na dowolną częstotliwość z zakresu jakie posiada radio samochodowe.
Najlepiej gdybyś od kogoś pożyczył na moment i sprawdził jak to będzie współpracować z MP4.
Ja nie mam MP4 więc nie sprawdzę .
Transmiter da się przestroić na dowolną częstotliwość z zakresu jakie posiada radio samochodowe.
Najlepiej gdybyś od kogoś pożyczył na moment i sprawdził jak to będzie współpracować z MP4.
Ja nie mam MP4 więc nie sprawdzę .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
-
Jeśli ma wejście na jacka to dlaczego miało by nie trybić?? mp4 normalnie odtwarza muzykę a sygnał zamiast do słuchawek idzie do transmitera i dalej w ustalonej częstowliwości nadawane przez transmiter odbiera radio tylko poszukaj sobie częstotliwości żeby w jak największym zakresie nie było normalnych stacji żeby uniknąć zakłóceń
Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.
Kiedy znajdziemy się na zakręcie.. redukcja, but i odcięcie

u Was to może i będzie działać... w 100lycy niestety nie jest już tak różowo. Mam w chryslerze fabryczne radio i panel dvd pod sufitem, który służy również jako cd/mp3. Jak się wjedzie do centrum, to non-stop tylko szumi, buczy i pierdzi 
ja bym kombinował z wyprowadzeniem kabli z wejścia zmieniarki i wsadził odtwarzacz cd/dvd do schowka, albo pod fotel, a wtedy zawsze można z czasem dokupić ekran i zrobić kino samochodowe

ja bym kombinował z wyprowadzeniem kabli z wejścia zmieniarki i wsadził odtwarzacz cd/dvd do schowka, albo pod fotel, a wtedy zawsze można z czasem dokupić ekran i zrobić kino samochodowe

- Yagr
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Kontakt:
a normalne stacje radiowe też ci szumią? Jak nie to masz po prostu kiepsko zestrojony transmiter albo akurat na takiej częstotliwości że łapie tło jakiejś stacjiAlbercik pisze:Jak się wjedzie do centrum, to non-stop tylko szumi, buczy i pierdzi
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
-
to już wolałbym wlutować się w elektronikęAlbercik pisze:ja bym kombinował z wyprowadzeniem kabli z wejścia zmieniarki i wsadził odtwarzacz cd/dvd do schowka,

Post wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie. Autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

tak, ale w zasadzie nie ma sie co dziwić. Kiedyś zmierzono poziom fal elektromagnetycznych w samym środku centrum. Ponoć to tak, jakby stać przy otwartej, pracującej mikrofalówceYagr pisze:a normalne stacje radiowe też ci szumią?

Nawet przez CB nie pogadasz

- Jamszoł
- Pojemność: 2300
- Rocznik: 2008
- Generacja: MK4
- Kontakt:
Albercik, pojęcia nie mam o czym tu piszesz - jadę przez pół Polski - radio ustawione na kanał " Radio Zet " i zero zakłóceń - jadąc do Wa-wy od strony Gdańska - dojeżdżam do Zamku Królewskiego i tuż za nim wdrapuje się wozem w prawo pod górę i na główną - pod tunel i prosto do centrum w rejon Pałacu Kultury i zero zakłóceń - nawet w tunelu .
Szukamy na radiu wolnej częstotliwości - nie wiem jak to jest w Warszawie , czy innych miastach - ale u mnie w Kaliszu mam ustawione na 91,3 MHz - to był środek wolnego między stacjami - dojechałem do tej częstotliwości transmiterem , załączyłem go na odtwarzanie a potem dostroiłem radio i wrzuciłem w pamięć .
Mowy nie ma , żeby coś zakłócilo odbiór w radiu - sygnał z transmitera jest dostatecznie silny.
Nawet na trasie z nonamem sprawdzaliśmy - jak się zbytnio nie oddalał ode mnie - to odbierał u siebie we wozie i był to dobry odbiór .
Szukamy na radiu wolnej częstotliwości - nie wiem jak to jest w Warszawie , czy innych miastach - ale u mnie w Kaliszu mam ustawione na 91,3 MHz - to był środek wolnego między stacjami - dojechałem do tej częstotliwości transmiterem , załączyłem go na odtwarzanie a potem dostroiłem radio i wrzuciłem w pamięć .
Mowy nie ma , żeby coś zakłócilo odbiór w radiu - sygnał z transmitera jest dostatecznie silny.
Nawet na trasie z nonamem sprawdzaliśmy - jak się zbytnio nie oddalał ode mnie - to odbierał u siebie we wozie i był to dobry odbiór .
Oczy 6.11.2010/15.01.2020 [ 28.08.2012_16.30 ]
pamiętaj, że radio zet i inne ogólnopolskie stacje mają różne częstotliwości i radio samo się przełączaJamszoł pisze:jadę przez pół Polski - radio ustawione na kanał " Radio Zet " i zero zakłóceń

Po prostu mówię, że w Warszawie taki transmiter nie zdaje egzaminu - nie są to informacje z palca, tylko zyskane doświadczalnie na własnej skórze

-
mp4 powinieneś podłączać przez kabel jack-jack a nie USB jak sądzę, jak przez USB proponuje kupić jakiegoś 4GB pena to wydatek rzędu 30zł i masz spokój a taki nośnik pamięci przyda się też od czasu do czasumlekolowickie pisze:zawiesza mp4 po podlaczeniu przez kabel.

Panowie czy fabryczna zmieniarka czyta tylko oryginalne plyty cd ? Bo mam takową w swoim fordzie ale jak ją uruchomie to tylko czyta plyty a raczej proboje bo zaraz przeskakuje z disc1 na disc2 itd... Czy ktoś taka zmieniarke jeszcze posiada u siebiee ? jak ona sie sprawuje? bo chcialbym zachowac taki zestaw czyli oryginalne radio + zmieniarka... A jesli nie to bede musial kupić radio.
sprawna, oryginalna zmieniarka przeczyta CD-R. Aktualnie nie mam jej w wozie, ale wiem, że na 100% czyta. CD-ROMy łatwiej mają czytać odtwarzacze ze względu na inną technologię produkcji, dlatego tam laser nie musi być w tak idealnym stanie. Może wystarczy użyć płyty czyszczącej i wyczyścić laser zmieniarki, chociaż płyta wystarcza na krótko - najlepiej rozebrać i spirytem wyczyścić
Pamiętaj też że w zimie będzie gorzej czytać płyty. U mnie w radioodtwarzaczu Panasonica muszę w zime ze 2 minuty puścić oryginał płyte, żeby przeczytało mi nagrywaną