Zapiekana ryba z warzywami
Moderator: Moderatorzy
Zapiekana ryba z warzywami
Żeby było łatwiej, kupujemy paczkę mrożonych warzyw, trochę pieczarek (już nie mrożonych ) i trzy filety ryby, najlepiej Pangi. Warzywa po rozmrożeniu przesmażamy z 3 łyżkami masła i przyprawami ( zioła prowansalskie, czosnek, sól i pieprz lub inne jak kto woli) wykładamy je na blachę do pieczenia, na to układamy filety z ryby. Pieczarki tniemy na cieńkie plastry i kładziemy na rybę.
Dużą śmietanę mieszamy z ząbkiem rozgniecionego czosnku, ze startym żółtym serem, odrobiną oregano i jedną paczką sosu serowego. Polewamy tym wierzch, pieczemy w piekarniku około godziny w 180 stopniach
Zdjęcie wstawię przy okazji, jak będę sama robić
Dużą śmietanę mieszamy z ząbkiem rozgniecionego czosnku, ze startym żółtym serem, odrobiną oregano i jedną paczką sosu serowego. Polewamy tym wierzch, pieczemy w piekarniku około godziny w 180 stopniach
Zdjęcie wstawię przy okazji, jak będę sama robić
- Yagr
- Posty: 14521
- Rejestracja: 23 lip 2006, 00:12
- Lokalizacja: Kraków
- Pojemność: 1598
- Rocznik: 2007
- Generacja: MK2
- Nadwozie: Kombi
- Kontakt:
Z tymi rybkami to faktycznie można sie przejechać, tym bardziej że azjaci coraz więcej gatunków hodują... I nie tylko ryb - większość krewetek tez jest z hodowli. Pangi (sum rekini) hoduja głównie w wietnamie a np. tilapie w chinach. Wyglada to tak że w zbiorniczkach jest więcej ryb niż wody i żeby to żyło to tonami sypie sie tam antybiotyki, szczepionki na równi z karmą. Nic miłego. Co do łososia to tez mam zastrzeżenia - jak brac to tego bałtyckiego bez różowego zabarwienia mięsa. Te tzw. łososie norweskie to tez ryba z fermy, oczywiście tu sa zupełnie inne standardy niz wietnam czy chiny ale i tak mięso nie da sie porównać smakowo z dzikim łososiem z morza
Nasze ryby tez nie są wyjątkiem. Na ten temat mogą sie wypowiedzieć osoby które mogły porównac smak mięsa pstraga złowionego w rzece ze smakiem "tęczaka" z hodowli
Nasze ryby tez nie są wyjątkiem. Na ten temat mogą sie wypowiedzieć osoby które mogły porównac smak mięsa pstraga złowionego w rzece ze smakiem "tęczaka" z hodowli
Polak potrafi!!
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi
spieprzyć!
P I W O L E C Z Y !
"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"
Tilapię bardzo lubię i ta jest najlepiej utrzymaną rybką bo potrzebuje nawet w hodowlii czystej wody. Grzesiu jestem pod wrażeniem znajomości rybek. i wiesz co to wszystko co piszesz to niestety prawda O bałtyckim Łososiu można wręcz pomażyć tak samo o troci
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 13:42 przez ira, łącznie zmieniany 1 raz.