Radio Ford Sound 2000 (2006 RDS)

Pytania i odpowiedzi z tematyki car-audio

Moderator: Moderatorzy

kebab
Posty: 10
Rejestracja: 11 lis 2014, 20:13
Lokalizacja: Opole

Radio Ford Sound 2000 (2006 RDS)

Post autor: kebab » 29 lis 2014, 13:10

Witam. Czy ktoś podejmował się zrobienia wejścia line in w tym radyjku? Czy jest może tutaj jakiś elektronik co pomógłby mi na podstawie schematu przedwzmacniacza pozaznaczać miejsca gdzie miałbym się wpiąć?

Awatar użytkownika
cidzej
Posty: 10864
Rejestracja: 11 sie 2006, 15:15
Lokalizacja: WE/WI/WW/WSC
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej » 29 lis 2014, 13:52

to pytanie kolego raczej powinienes zadac na elektrodzie.
poza tym przy aktualnych cenach radyjek to nie wiem czy to jest oplacalne.
są też dostępne przystawki do radii forda obsługą zmieniarki, które chyba z karty SD potrafią zasymulować zmieniarkę.
poza tym jak chcesz pozostać przy oryginalne to ..... oryginał nie miał line-in i tak powinno pozostać :D
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć konserwą :P

Ford C-max mk2 FL
Ford Focus II FL 5D SW DV6ATED4
Ford Focus II 5d HB DV6ATED4
Ford Escort mk7 Cabrio F4
Honda Lead AF20
x Ford Focus mk III; Laguna phI K560 F3P678; Ford Escort mk5 F6J; Peugeot SV GEO; Proton 415

Awatar użytkownika
Mateklobez
Posty: 2718
Rejestracja: 16 wrz 2009, 21:32
Lokalizacja: Łobez / Rees
Pojemność: 1597
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Hatchback
Kontakt:

Post autor: Mateklobez » 29 lis 2014, 14:53

cidzej, mówisz o tym?
http://allegro.pl/zmieniarka-mp3-ford-f ... 05441.html
Czytałem o tym dobre opinie, chcę to założyć do Lagi, ale tylko ze względu na zachowanie oryginalnego sterowania przy kierownic oraz wyświetlacza na desce rozdzielczej (radio Renault nie posiada własnego wyświetlacza.
Zachodniopomorska Elita
*Escort Turnier Ghia 1,8 TD 1999
>Escort MK7 "RS1600" 1996
http://motospamerzy.pl

kebab
Posty: 10
Rejestracja: 11 lis 2014, 20:13
Lokalizacja: Opole

Post autor: kebab » 29 lis 2014, 15:13

cidzej, już pytałem i z efektem miernym. Co do opłacalności, to koszt przeróbki 1zł?

Awatar użytkownika
cidzej
Posty: 10864
Rejestracja: 11 sie 2006, 15:15
Lokalizacja: WE/WI/WW/WSC
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej » 29 lis 2014, 15:35

kiedyś widziałem taki projekt, że ktoś sobie dolutował w tor magnetofonu + przełącznik "udający" wrzuconą kasetę

tutaj jest zmiast AM http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2938200.html
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć konserwą :P

Ford C-max mk2 FL
Ford Focus II FL 5D SW DV6ATED4
Ford Focus II 5d HB DV6ATED4
Ford Escort mk7 Cabrio F4
Honda Lead AF20
x Ford Focus mk III; Laguna phI K560 F3P678; Ford Escort mk5 F6J; Peugeot SV GEO; Proton 415

Awatar użytkownika
harnasiowy
Posty: 950
Rejestracja: 30 wrz 2013, 14:07
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Post autor: harnasiowy » 30 lis 2014, 20:46

Da sie zrobic wlasnie zamiast toru am. Koszt tyle co przewod, wystarczy nota katalogowa Selektora wejsc w tym radiu
Regeneracja Przewodów Wspomagania, klimy itp.
Pneumatyka i Hydraulika

kebab
Posty: 10
Rejestracja: 11 lis 2014, 20:13
Lokalizacja: Opole

Post autor: kebab » 01 gru 2014, 13:03

harnasiowy, jak znajdę notę to jesteś w stanie pomóc?

Awatar użytkownika
harnasiowy
Posty: 950
Rejestracja: 30 wrz 2013, 14:07
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Post autor: harnasiowy » 01 gru 2014, 20:05

Rozkręć radio zrób dobrą czytelną fote (tak aby było widać symbole scalaków) to pomoge
Regeneracja Przewodów Wspomagania, klimy itp.
Pneumatyka i Hydraulika

ODPOWIEDZ