Interfejs diagnostyczny do forda

Pytania, odpowiedzi i wątpliwości związane z funkcjonowaniem Escortów (modele: MK5, MK6, MK7)

Moderator: Moderatorzy

ODPOWIEDZ
reaper7

Post autor: reaper7 » 08 lip 2010, 14:02

@bobson - a jak z tłumaczeniem? jakieś niedociągnięcia i rażące błędy w sprawach technicznych? bo na motoryzacji znam się tyle że wiem gdzie się kluczyk wtyka i po której stronie siedzieć ;)
Jak masz uwagi to napisz i zrobimy poprawki

Awatar użytkownika
bobson
Posty: 572
Rejestracja: 03 lis 2009, 18:08
Lokalizacja: Złotów
Kontakt:

Post autor: bobson » 08 lip 2010, 15:08

Uwagi niestety są. Przy polskim języku na chwilę obecną program wywala się po odczytaniu kodów błędów na ECC V. Na chwilę obecną używamy ang wersji językowej z racji problemu z zrozumieniem niektórych polskich tłumaczeń. Ogólnie 4+ :)
Mondeo MK3 2.2 TDCI
Focus C-Max 2.0 TDCI
Fiesta MK3 XR2i ITB

mlekolowickie

Post autor: mlekolowickie » 08 lip 2010, 16:34

do szczecina masz blisko :D?
ile kosztowal interfejs? podlaczacie sie 3pinem w komorze silnika?

Awatar użytkownika
bobson
Posty: 572
Rejestracja: 03 lis 2009, 18:08
Lokalizacja: Złotów
Kontakt:

Post autor: bobson » 08 lip 2010, 16:56

Około 200km, z 3pinem jeszcze nie testowałem ale jest to możliwe że zadziała.
Mondeo MK3 2.2 TDCI
Focus C-Max 2.0 TDCI
Fiesta MK3 XR2i ITB

Solar
Posty: 223
Rejestracja: 01 lis 2009, 13:11
Lokalizacja: Śląsk

Post autor: Solar » 16 lip 2010, 10:33

Bobson, czy dobrze rozumiem,- fejs czyta to co wcześniej tylko WDS/FDS 2000?. Czy essa 11/97, zetec EEC IV,L1 "rozbierze"?, /pin 2,11/ ;). Pozdr.
Nie zamienię ESSA na mercedesa.

Awatar użytkownika
bobson
Posty: 572
Rejestracja: 03 lis 2009, 18:08
Lokalizacja: Złotów
Kontakt:

Post autor: bobson » 17 lip 2010, 08:59

Nie powinno być żadnych problemów, u mnie jest 03.97 też z EECIV :)
Mondeo MK3 2.2 TDCI
Focus C-Max 2.0 TDCI
Fiesta MK3 XR2i ITB

garii

Post autor: garii » 13 sie 2010, 18:35

Witam
Czy ktoś ma jakiś kontakt z Tominem twórcą interfejsu??
Bo wysyłałem do niego meile i PW i zero odpowiedzi.
A jestem bardzo mocno zainteresowany tym wynalazkiem :)
Pozdrawiam

Tomin

Post autor: Tomin » 13 sie 2010, 23:27

Hi. I have account here.
About mail - strange. Many mails per day, no problem. It could fall into spam filter. I don't know. :roll: Do you have right mail ? [hide]tchvatal@ezop.cz[/hide]
You can send me a personal message by this web, if you want.

Awatar użytkownika
DaVe
Posty: 210
Rejestracja: 15 mar 2008, 14:16
Lokalizacja: Wodzisław Śląski
Kontakt:

Post autor: DaVe » 14 sie 2010, 02:16

jak cos mieszkam blisko granicy polsko czeskiej wiec sluze pomoca :)

Tigerbart

Interfejs diagnostyczny do Escorta

Post autor: Tigerbart » 15 kwie 2012, 20:13

Chcę kupić interfejs diagnostyczny, taki, który pozwoli mi podłączenie się do Escorta.

1. Czy taki istnieje?
2. Jakie parametry / właściwoci powinien posiadać?
3. Jakiego rzędu jest to koszt?

czy taki np jest właściwy?

http://allegro.pl/najnowszy-2012-interf ... 92871.html
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2012, 20:19 przez Tigerbart, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
cidzej
Posty: 10787
Rejestracja: 11 sie 2006, 15:15
Lokalizacja: WE/WI/WW/WSC
Pojemność: 1400
Rocznik: 1996
Generacja: MK7
Nadwozie: Cabrio

Post autor: cidzej » 15 kwie 2012, 22:43

masz tylko kilka procent szans, ze pojdzie z twoim esem. szkoda kasy na to do escorta

http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=8&t=25694 tu masz wszystko co ci potrzeba tylko sobie musisz przetlumaczyc :P ten interfejs ma kolega bobson wiec wal do niego jak go kupil, bo jezeli chodzi o funkcje to ma 110% tego co ci potrzeba :D

Awatar użytkownika
Yagr
Posty: 13029
Rejestracja: 23 lip 2006, 00:12
Lokalizacja: Kraków
Pojemność: 1400
Rocznik: 1991
Generacja: MK5
Nadwozie: Cabrio
Kontakt:

Post autor: Yagr » 14 lip 2013, 17:02

A takie cos ktoś testował?
http://allegro.pl/interfejs-elm-327-blu ... 33364.html
+
https://play.google.com/store/apps/deta ... rch_result

Wiem, wiem.... w moim musiałbym najpierw jakikolwiek komputer zainstalować... ;) Ale w tym przypadku chodzi mi ogólnie o działanie takiego softu.
Polak potrafi!!



ale mu się nie chce...
a jak mu się zechce...
to potrafi



spieprzyć!

P I W O L E C Z Y !

"wszystko co ma cycki lub koła będzie sprawiało problemy"

Awatar użytkownika
Jamszoł
Posty: 21305
Rejestracja: 29 lip 2006, 01:17
Lokalizacja: Kalisz
Pojemność: 2300
Rocznik: 2008
Generacja: MK4
Nadwozie: Kombi
Kontakt:

Post autor: Jamszoł » 14 lip 2013, 17:13

Na blutacza Leszek ma
Oprogramowania nie znam - mam inne
6.11.2010/28.08.2012_16.30

Awatar użytkownika
leszek
Posty: 2543
Rejestracja: 26 paź 2004, 16:35
Lokalizacja: warszawa
Pojemność: 1600
Rocznik: 2007
Generacja: MK7
Nadwozie: Kombi

Post autor: leszek » 17 lip 2013, 15:10

Jamszoł pisze:Na blutacza Leszek ma
I działa bez problemu. Ogólnie do prostej diagnostyki takie elm-y sie nadają.
Podczas, gdy obrabiasz mi tyłek nie zapomnij mnie w niego pocałować :-)

1.Moderator nie nabija postów-moderator ma wiele do przekazania.
2.Moderator się nie myli-moderator ma inne zdanie.
3.Moderator nie obraża innych-moderator dobitnie zwraca uwagę.
4.Moderator nie wykłóca się-moderator szkoli innych forumowiczów.
5.Moderator nie zaklada glupich tematów-moderator sprawdza czujność forumowiczów.
6.Moderator nie obija się-moderator czuwa.
.

Awatar użytkownika
WieSiu
Posty: 20595
Rejestracja: 28 mar 2004, 17:41
Lokalizacja: Wrocław
Pojemność: 1600
Rocznik: 1985
Generacja: MK3
Nadwozie: Sedan
Kontakt:

Post autor: WieSiu » 17 lip 2013, 16:50

leszek, nie tylko do podstawowej :) program forscan i masz pelna diagnostyke forda :D
Orion 1.6 79KM 1985 Automat
Escort 2.0 150KM LPG Cabrio 1991
Lancia Phedra 3.0 204KM 2004
Windstar 3.0 148KM LPG 1997
Kymco Super 9 LC 2011

x Escort 1.8TD 90KM Van 1997, Scorpio 2.9 24v 207KM Sedan 1995, Fiesta 1.3 60KM 5D 1996, Escort 1.6 105KM 3D 1996, Escort 1.8 TD 70KM Van 1999, Puma 1.7 125KM 1998, Escort 1.8 TD 90KM Kombi Ghia 1996, Escort 1.3 60KM LPG 5D 1994/1995, Skoda 105 1984 a potem 1982

ODPOWIEDZ